forum Oficjalne Aktualności
Książka kulinarna jako piękna opowieść. Rozmawiamy z Martą Dymek o „Jadłonomii po polsku”
Już od dziesięciu lat zachęca do roślinnego gotowania nawet tych, którzy do tej pory stronili od warzyw i strączków, a jej poprzednie dwie książki kulinarne były wydarzeniem branży wydawniczej. Teraz, w trzeciej „Jadłonomii”, oswaja czytelników z kuchnią polską w roślinnym wydaniu, stawiając na pomysłowe przepisy ubrane w niezwykłą szatę graficzną. Efekt zachwyca. Z Martą Dymek porozmawialiśmy o tym, dlaczego coraz więcej Polaków zamienia schabowego na kotlet z soczewicy i o roli, jaką odgrywa w jej życiu weganizm.
Zobacz pełną treśćodpowiedzi [7]
U nas w ośrodku,mamy teraz katering.
A jedzonko dobre,parowce.Zupa z ciecierzycy.Pieczeń rzymska.
To już kilka lat kiedy pierwszy raz trafiłem na blog Marty potem jej pierwsza potem druga książka. Razem z nią uczyłem się kuchni roślinnej i stawałem się "roślinożercą" a nie było łatwo za co bardzo dziękuję.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postWspaniała idea, blog i wydawnictwo, a właściwie wydawnictwa. I choć nie jestem wegetarianką ani tym bardziej weganką, chętnie sięgam po inspirację w tym kierunku aby zbilansować białko w diecie, które w 50% powinno pochodzić z roślin, popróbować nowych dań i smaków. Poza tym obecnie jakość mięsa pozostawia wiele do życzenia, nie bez znaczenia jest także etyczny aspekt...
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post więcejOd pani Marty bije taka madrosc i wywazenie w wypowiedziach. Brawo! Posiadam pierwsza ksiazke i mysle nad zakupem tej ostatnio wydanej :-)
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postPierwszą Jadłonomię również posiadam w swojej kolekcji. Przepisy na pasty do chleba znam na pamięć i często robię ze swoimi małymi wariacjami. Wegańskie curry z batatami to moje ulubione danie ostatnimi czasy. Dlatego nic nie powstrzyma mnie przed zakupem nowej książki Pani Marty.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten postMam pierwszą "Jadłonomię" i uważam, że jest rewelacyjna! Kolejne książki z tej serii znajdą się nie tylko w mojej kolekcji, ale też kupię je na prezenty dla mięsożerców w rodzinie. Sama od ponad 17 lat jestem wegetarianką i uwielbiam zarówno kuchnię wegańską jak i wegetariańską.
Czytelnicy oznaczyli ten post jako spam Zobacz ten post