Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples
- Wydawnictwo:
- Vivante
- Data wydania:
- 2018-08-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2018-08-01
- Liczba stron:
- 224
- Czas czytania
- 3 godz. 44 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365601001
- Tłumacz:
- Bartłomiej Kotarski
- Tagi:
- kuchnia wegańska wegańskie gotowanie
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!
Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?
Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
– przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
– instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
– genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
„Wegańska Spiżarnia” podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 28
- 7
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
W gotowaniu wege najtrudniejsze wydaje się zastąpienie rzeczy najprostszych takich, jak majonez, masło, sos ostrygowy czy bita śmietana, albo odtworzenie smaków, z których dobrowolnie się rezygnuje.
W swojej książce Miyoko Schinner podpowiada przede wszystkim, jak zastąpić sosy, dodatki, nabiał i zwierzęce tłuszcze w zdrowy sposób, bez utwardzonych tłuszczów, rafinowanych olejów, roślinnych steroli i różnych zagęstników. To jest dla mnie najcenniejsza część jej książki: sosy, dodatki, sery, mleka.
Oczywiście jest tu też trochę przepisów na buliony, co - umówmy się - nie jest dużym wyczynem, przepisy na ciasta wszelkiego rodzaju oraz dania makaronowe, ale w porównaniu do przepisów z innych książek nie są to jakieś odkrywcze rzeczy. Można dyskutować nad rozdziałem traktującym o zamiennikach mięs, głównie na bazie soi - mnie odrzuca trudna obróbka soi, ale może komuś się przyda?
W gotowaniu wege najtrudniejsze wydaje się zastąpienie rzeczy najprostszych takich, jak majonez, masło, sos ostrygowy czy bita śmietana, albo odtworzenie smaków, z których dobrowolnie się rezygnuje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW swojej książce Miyoko Schinner podpowiada przede wszystkim, jak zastąpić sosy, dodatki, nabiał i zwierzęce tłuszcze w zdrowy sposób, bez utwardzonych tłuszczów, rafinowanych...