Kuchnie świata w insulinooporności

Okładka książki Kuchnie świata w insulinooporności Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Okładka książki Kuchnie świata w insulinooporności
Magdalena MakarowskaDominika Musiałowska Wydawnictwo: Feeria kulinaria, przepisy kulinarne
488 str. 8 godz. 8 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Feeria
Data wydania:
2022-10-26
Data 1. wyd. pol.:
2022-10-26
Liczba stron:
488
Czas czytania
8 godz. 8 min.
Język:
polski
ISBN:
9788367327374
Średnia ocen

7,4 7,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Dietooporne. Kobiecy przewodnik po skutecznym odchudzaniu Patrycja Kłósek-Bzowska, Magdalena Makarowska
Ocena 8,2
Dietooporne. K... Patrycja Kłósek-Bzo...
Okładka książki Jak dbać o odporność w insulinooporności Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Ocena 6,1
Jak dbać o odp... Magdalena Makarowsk...
Okładka książki Zdrowe termogotowanie. Mix przepisów nie tylko dla insulinoopornych Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska
Ocena 7,0
Zdrowe termogo... Magdalena Makarowsk...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,4 / 10
7 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
145
1

Na półkach: ,

Według mnie jest super :). Mnóstwo ciekawych przepisów, do tego opisy dotyczące każdej kuchni, dzięki którym można "zrozumieć" dietę.

Według mnie jest super :). Mnóstwo ciekawych przepisów, do tego opisy dotyczące każdej kuchni, dzięki którym można "zrozumieć" dietę.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
819
786

Na półkach:

Kuchnie świata? Już na początku zadajesz sobie pytanie podlane sosem wątpliwości w podtekście. Kuchnie świata w domu? I na dodatek w jednej książce? To raczej niemożliwe. Kojarzysz kuchnie z różnych miejsc i zakątków, z miast i małych wiosek, czy domów, w których jadłeś i coś ci podszeptuje, że do opisania kuchni świata trzeba by było co najmniej kilku tomów tworzących całość. Azja, Ameryka, czy Europa, a do tego podział i odrębne państwa i rejony. W jednej książce wszystkie smaki świata? Nie możliwe, mówisz niekontrolowanie postukując łyżką o blat stołu kuchennego. Ale...
Niemożliwe istnieje przecież po to, by stać się MOŻLIWE. „Kuchnie świata...” to niewiarygodny przewodnik po zdrowiu (bazuje w głównej mierze na insulino odporności) i świecie smaków. To kompendium wiedzy o człowieku, jego stylu życia, nawykach, schorzeniach i jedzeniu właśnie. To mapa pachnąca tysiącem aromatów zapraszająca do smakowania, ucztowania i radości. Autorki, Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska wskazują nam drogę, na której każdy krok równoznaczny jest z przyprawą, daniem, doznaniem i rozkoszą. Idziesz, kosztujesz, oceniasz, kolekcjonujesz... i ucztujesz. Dlaczego? Bo uczta nie jest grzechem. Uczta sprzyja biesiadowaniu, bliskości i niekończącym się rozmowom. Uczta to okazja do przygotowania jedzenia, jakiego nie robimy na co dzień.
Ucztowanie z „Kuchnią świata...” zmienia dotychczasowy porządek i nawyki. Od teraz zaczniesz wszystkie te potrawy przygotowywać sam – w swojej kuchni – na własnych talerzach. Teraz zapraszasz do swojego stołu. Voila, mówisz, szef kuchni poleca zdrowie, smak i raj dla kubków smakowych. Pretekstem zaproszenia jest insulino odporność, lecz to tylko haczyk, który autorki zarzuciły dla smacznego połowu. Można zdrowo żyć, znajdować radość w jedzeniu i tym samym wprowadzić kilka zmian w swojej codzienności.
Każdy dzień jest inny, a do tego, dzięki Magdalenie Makarowskiej i Dominice Musiałowskiej smakuje inaczej. Każdy kęs to feeria doznań, które osiągają zenit dzięki... przyprawom.
„Kuchnie świata...” to skarbnica aromatów. Zainteresuj się swoim zdrowiem, mówią autorki i nie wykluczaj dań z racji ich nielubienia. Dopraw je, poszukaj przypraw, które znasz, ale i tych dotąd nieznanych i eksperymentuj. Masz kuchnię, masz chęci, masz piękną zastawę. Połącz to.
Ucztuj zdrowo we własnym domu.
Bądź mistrzem gotowania.
Przyrządzaj, notuj i urozmaicaj. Kosztuj i odkrywaj nowe doznania.
Podlecz ciało i duszę. Zdrowo musi być – i jest. Kolorowo musi być – i jest. I choć czasem nie uda się tak, jakbyśmy chcieli, to niech to będzie bodźcem do dalszej pracy. Do podnoszenia swoich kulinarnych zdolności.
Zdrowe dania z całego świata można pakować w pudełka i każdego dnia poznawać rejon globu. Dziś smakujesz włoskiego makaronu z mozzarellą i sosem bazyliowym, jutro zrobisz słodki ryż z szafranem i sałatką z anchois, które przywołają smak Indii.
Podróż we własnej kuchni? Ba, podróż po całym świecie w swoich czterech ścianach? Tak. Zapraszamy, mówią głośno Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska, a twój sukces wznoszą toastem, izraelskim Malabi – deserem z malin i nasion chia podanym w szklanym słoiku, ozdobionym palemką i listkiem świeżej mięty .
Zapraszamy do kosztowania tęczy smaków, kolorów i doznań.
I jak się nie poddać?
Coś niesamowitego

Kuchnie świata? Już na początku zadajesz sobie pytanie podlane sosem wątpliwości w podtekście. Kuchnie świata w domu? I na dodatek w jednej książce? To raczej niemożliwe. Kojarzysz kuchnie z różnych miejsc i zakątków, z miast i małych wiosek, czy domów, w których jadłeś i coś ci podszeptuje, że do opisania kuchni świata trzeba by było co najmniej kilku tomów tworzących...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
2454
2438

Na półkach:

Insulinooporność wcale nie musi oznaczać rezygnowania z naszych ulubionych dań, nadal może być smacznie, a przy tym zdrowo. Co więcej, dzięki tej książce przekonacie się, że może być także egzotycznie o światowo.

Znajdujemy tutaj ponad 150 przepisów z najróżniejszych zakątków świata. Teraz nie musicie wybierać się w dalekie podróże , aby spróbować rozmaitych pyszności, może przyrządzić je sami w swojej kuchni i to nie martwiąc się o nadwyżki cukru.

To książka w sam raz dla fanów gotowania, eksperymentów kulinarnych i poznawania nowych smaków. Przygotowana bardzo ciekawie, pełna apetycznych zdjęć i ciekawych przepisów na najróżniejszych dania. Ramen, kimchi, falafele... Znajdziecie tu naprawdę ogromy wybór. Nic tylko gotować.

Insulinooporność wcale nie musi oznaczać rezygnowania z naszych ulubionych dań, nadal może być smacznie, a przy tym zdrowo. Co więcej, dzięki tej książce przekonacie się, że może być także egzotycznie o światowo.

Znajdujemy tutaj ponad 150 przepisów z najróżniejszych zakątków świata. Teraz nie musicie wybierać się w dalekie podróże , aby spróbować rozmaitych pyszności,...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
934
464

Na półkach:

Serdecznie polecam. Pięknie wydana. Kolorowo, smakowicie. Pełno inspiracji, porad i dobrego jedzenia. Opisane wartościami energetycznymi pozwalają na komponowanie diety. Cudowna książka.

Serdecznie polecam. Pięknie wydana. Kolorowo, smakowicie. Pełno inspiracji, porad i dobrego jedzenia. Opisane wartościami energetycznymi pozwalają na komponowanie diety. Cudowna książka.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    13
  • Przeczytane
    7
  • Posiadam
    3
  • Chcę kupić
    1
  • Kulinarne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnie świata w insulinooporności


Podobne książki

Przeczytaj także